Ο «Βig Σόφο» με την φανέλα του εξάστερου

Γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Με μια λιτή και απέριττη απάντησή του: «Δεν έχω πραγματικά να σχολιάσω τίποτα, πέρα από το ότι είμαι από 12 χρονών στις Εθνικές Ομάδες της Ελλάδας», ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης «τελείωσε» έναν κάποιο Ηλία Παναγιώταρο που ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα ενός κάποιου κόμματος που ονομάζεται Χρυσή Αυγή και που βρίσκεται στο επονομαζόμενο ελληνικό κοινοβούλιο επειδή οι καθ’ ύλην αρμόδιες αρχές του επονομαζόμενου ελληνικού κράτους δεν εφαρμόζουν τους νόμους  και το σύνταγμα που οι ίδιες έχουν θεσπίσει και τις διεθνείς συμβάσεις και τις διακηρύξεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν κυρώσει με υπογραφές τους.

Εχθές λοιπόν που είδα την είδηση, πήγα να παραδοθώ γαλήνιος στην αγκαλιά του Μορφέα, έχοντας συναίσθηση ότι μόλις σκάσει το πρώτο φως της ημέρας θα αρχίσει η κούρσα εκμετάλλευσης από όλες τις παρατάξεις του επονομαζόμενου «δημοκρατικού τόξου» και από όλους τους έμμισθους γραφιάδες του. Αποφάσισα κατόπιν αυτού, να παρέμβω κι εγώ στην συγκυρία, με αφορμή την εν λόγω είδηση, χαλαρά κι όπου μας βγάλει…..

Ας αρχίσουμε από τα εύκολα. «Πάμε Στοίχημα» ότι ο Ηλίας δεν επαναλαμβάνει τα ίδια σε απόσταση ενός μέτρου από τον «Βig Σόφο»; Εντάξει το ξέρω, δεν θα έβαζε στοίχημα ούτε χρόνια πάσχοντας τζογαδόρος. Δεν είναι ερώτηση αυτό θα μου πείτε…. Είναι σαν να «κλέβω εκκλησία». Μην βιάζεστε όμως, τα χειρότερα έρχονται…. Ο «Βig Σόφο» είναι σοφός. Τον διακρίνει η σοφία του απλού ανθρώπου που κοπιάζει από μικρός για να ζήσει το όνειρο του. Με την φετινή μεταγραφή του φοράει την φανέλα του εξάστερου και συνεχίζει να είναι εν ενέργεια αθλητής της εθνικής ομάδας. Δηλ. αγωνίζεται με τις φανέλες των δύο σπουδαιότερων ομάδων από καταβολής ομαδικών αθλημάτων στην χώρα μας. Δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Είναι βέβαιο ότι αγαπάει αυτό που κάνει, γι΄ αυτό και συνεχίζει -αφού ως γνωστόν οι αθλητές σ΄ αυτό το επίπεδο έχουν λύσει το βιοποριστικό τους (και όχι μόνο) πρόβλημα από πολύ νωρίς. Εύχομαι στον Σοφοκλή επί τη ευκαιρία, έγγαμο Βίο Ανθόσπαρτο, γιατί εκτιμώ πως αυτή η πρόοδος στα προσωπικά του έχει συμβάλλει τα μάλα και στην ωρίμανσή του που είναι εμφανής πλέον στους αγωνιστικούς χώρους. Για καλό δικό του, του Παναθηναϊκού μας και της Εθνικής Ομάδας του ζητώ να συνεχίσει… «Καλά το πας» Σοφοκλή.

Ας πάμε στα δύσκολα τώρα. Θα πει ο μαλάκας που το παίζει έξυπνος: Έλα ρε συ, αυτά του τα είπαν στο Σοφοκλή, για να τα πει. Μα ακόμη κι αν είναι έτσι, που δεν είναι, ο Σοφοκλής τα εκστόμισε και φέρει ακέραια την ευθύνη των λεγομένων του και της δόξας που τα συνοδεύει. Όχι μόνο δεν αποκλείω, αλλά είμαι βέβαιος πως το συζήτησε με κάποιους φίλους του και συμπαίκτες του, καθώς και με παράγοντες της ομάδας. Αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει κατά κόρον. Μα εδώ, ολόκληρες ομιλίες αυτών που τυπικά θεωρούνται έξυπνοι και τις γράφουν άλλοι εξυπνότεροι (λέμε τώρα), και τον εξυπνάκια τον απασχολεί η ελάχιστη πιθανότητα…. Ένας τέτοιος είδους έξυπνος είναι και ο Νίκος Κακαρίκας που ανήκει στην παρέα του εστιάτορα που το παίζει δημοσιογράφος. Στο σημερινό άρθρο του «Γεννιέσαι ή γίνεσαι;» όπου υπάρχει μια εμφανής εξέλιξη σε σχέση με το παλιότερο του «Γεννιέσαι ή γίνεσαι;»…. Απευθύνεται στους παίκτες της Εθνικής Ομάδας: “Η καλύτερη απάντηση στον κ. Παναγιώταρο δεν είναι άλλη από αυτή που πρέπει να δώσουν άμεσα  – αν δεν το έχουν κάνει ήδη – οι συμπαίκτες του στην Εθνική ομάδα. Οι συμπαίκτες, με τους οποίους ο Σοφοκλής έχει ζήσει στιγμές χαράς αλλά και λύπης. Μια απάντηση και ένα μεγάλο συγνώμη προς τον αυτόν και την οικογένεια του γι’ αυτή την απρέπεια.” Θα ρώταγα τον Νίκο Κακαρίκα: πόσα κιλά μαλάκας είσαι; Αλλά θα ήταν απρέπεια. Θα περιοριστώ λοιπόν στην ερώτηση: Που είναι η μπάλα ΟΕΟ; Γιατί ο γραφιάς μας έχει απαντήσει ήδη στο άρθρο του, «Η μπάλα δεν έχει χαθεί. Είναι μαχαιρωμένη και γεμάτη πληγές.» Στο παλιότερο άρθρο του που προανέφερα, ο προφήτης γραφιάς, είχε προβλέψει κατά κάποιο τρόπο, πως…. “ο γλυκύτατος γίγας Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, αν δεν ήταν γνωστός από το μπάσκετ και την Εθνική ομάδα.”…. “Την ίδια τύχη θα είχε…” Δηλ. “αν τον πετύχαιναν αργά το βράδυ στην Αχαρνών τίποτα καλόπαιδα μπρατσωμένα Έλληνες ως το κόκκαλο, ίσως να είχε την τύχη των δεκάδων Πακιστανών – Ινδών και Αφγανών που ένιωσαν στο δικό τους κόκκαλο τι εστί ελληνική φιλοξενία. Γιατί, στα φυσικά χαρακτηριστικά και στη σωματοδομή μόνο Έλληνα δεν θυμίζει ο Ηλίας (ενοεί τον Ηλία Ηλιάδη).” Ο φωστήρας εκτιμά, ότι το αποτρεπτικό της δράσης των χρυσαύγουλων, «επί τη εμφανίσει» του «Βig Σόφο», είναι η δημοσιότητα του και όχι η σωματοδομή του. Χρησιμοποιεί μάλιστα, όλη την ρητορική των χρυσαύγουλων – π.χ. «Έλληνες ως το κόκκαλο» (χωρίς να βάζει εισαγωγικά), και καταλήγει: «Γεωργιανός ή Έλληνας ο Ηλίας; Καμερουνέζος ή Έλληνας ο Σοφοκλής; Για μια ακόμη φορά δεν είμαι εγώ αυτός που θα το κρίνει αυτό. Ούτε είμαι αυτός που θα πει πως είμαι καθαρότερος Έλληνας από αυτούς. Ενδεχομένως, όλοι τους να είναι περισσότερο “Έλληνες” από εμένα». Αναρωτιέμαι, ποιος έδωσε στον Νίκο Κακαρίκα ευθύνες που ανήκουν στα ληξιαρχεία και στις υπηρεσίες Δημοτολογίου – Ιθαγένειας, τις οποίες και αρνείται, και ποιόν απασχολούν οι υπαρξιακές αγωνίες του και οι αυτοπροσδιοριστικές βαθμονομήσεις του σε σχέση με τους άλλους Έλληνες.

«Έλληνας είσαι και φαίνεσαι»

Με την παραπάνω φράση εκδηλώνουν την απέχθεια τους στην εθνική ταυτότητα οι πάσης φύσεως αριστεριστές, αναρχικοί, φιλελεύθεροι και η εν γένει μικροαστική τσογλαναρία του «δημοκρατικού τόξου». Δηλ. αυτοί ακριβώς που δεν έχουν τα αρχίδια να πουν ότι δεν γουστάρουν να είναι Έλληνες. Ακόμη όμως και στην φιλελεύθερη ολιγαρχία που ζούμε, κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να νιώθει Έλληνας και να είναι περήφανος γι΄ αυτό. Στα περί έθνους και τα των ορισμών δεν θα επεκταθώ, γιατί δεν είναι της παρούσης. Θα πω μόνο πως “πληρώνεται” καριόλια – και δυστυχώς μαζί με σας και εμείς οι δημοκρατικοί πολίτες και πατριώτες -, το ότι βάλατε στο blender έννοιες όπως πατρίδα, έθνος, εθνικισμός, προκατάληψη, ρατσισμός και φασισμός, με απώτερο στόχο να βολέψετε τα ιδεολογήματά σας και να εξασφαλίσετε την επιβίωση των πολιτικό-θρησκευτικών μαγαζιών σας. Στα πλαίσια αυτής της βρομερής στρατηγικής, κατασκευάσατε και την χυδαία αυτή πλάκα: Βρέθηκε αρχαιοελληνικό άγαλμα του Παναγιώταρου! Τηρώντας όλα τα προσχήματα: “(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)”, πράγμα απολύτως προφανές και απαραίτητο, για προβοκάτσιες του είδους…. Φιλοδοξείτε να πλήξετε το ελληνικό Ήθος, Έθος και Κάλλος και να συνδέσετε υπόρρητα την Χρυσή Αυγή με την διαχρονία του Ελληνικού Έθνους, αλλά επί ματαίω. Οι Ιδέες, ο Λόγος και ο Κόσμος, προϋπάρχουν της θλιβερής ύπαρξής σας. Οι Ολύμπιοι σας βλέπουν και μειδιούν.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος δεν είπε την «χρυσαυγίτικη μπαρούφα της ημέρας», όπως ισχυρίζεται σύσσωμο το «αντί»-φασιστικό και «προοδευτικό μέτωπο», αλλά ήξερε πολύ καλά τι είπε και τι ακριβώς αποτελέσματα παράγει αυτό που είπε. Παίζει βεβαίως λίγο επικίνδυνα βασιζόμενος στο δεδομένο ότι ο «Βig Σόφο» είναι αγαθός γίγαντας και ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να βρεθούν σε ένα «τρυφερό τετ α τετ». Ο Παναγιώταρος και η Χρυσή Αυγή κάνουν, αυτό που έκαναν τα μουνόπανα της «Συντέλειας» στην Λιάνα, σε εκνευριστικές επαναλήψεις, με επίσημο τρόπο και με την βούλα του νόμου. Η Χρυσή Αυγή έχει κάνει την φάρσα υπόθεση του κράτους. Καταντήσατε, να λέει «φόρα παρτίδα» ο ηλίθιος (κατ΄ εσάς) Νίκος Μιχαλολιάκος στον έξυπνο (κατ΄ εσάς) Κωνσταντίνο Μπογδάνο: «Συνεχίστε έτσι και η Χρυσή Αυγή στο επόμενο γκαλόπ θα είναι στο 20%”»..

Συνεχίζεται ακόμη να δείχνετε το πρόσωπό σας στην κοινωνία και να αξιώνεται κύρος. Πόσο πιο ξεκάθαρα θα πρέπει να σας το πουν; Ο οποιοσδήποτε, που έχει λίγη τσίπα, αν βρίσκονταν στην θέση σας, θα κλείνονταν σε μοναστήρι, θα εξαφανιζόταν από τον κόσμο και «θα πλακώνοταν στα γάρα»…. Θα έκανε κάτι… τέλος πάντων βρε αδερφέ.

Αφού το καθεστώς του «αδερφές και παλικάρια, γίναμε μαλλιά κουβάρια» έχει επικρατήσει, και παρότι δεν διαθέτω «τα κυβικά» του «Βig Σόφο» ούτε είμαι «γνωστός» για τις αθλητικές μου επιδόσεις, θα δώσω και εγώ μια απάντηση στον Ηλία Παναγιώταρο. Είπες Ηλία: «Δεν θεωρούμε ότι ο Σχορτσιανίτης, σύμφωνα με τα πρότυπα της ελληνικής φυλής, είναι Έλληνας. Δεν είναι Έλληνας», κανένα απολύτως πρόβλημα Ηλία. Δι΄ ημάς τους ανθρώπους και για το αξιακό μας σύστημα και εσύ Ηλία δεν ανήκεις στη «φυλή των ανθρώπων», κατ΄ επέκταση δεν είσαι Έλληνας, διότι δεν εκπληρώνεις τον βασικό όρο (άνθρωπος). Βεβαίως αν επιμένεις να διατηρήσεις έστω και με «πλάγιο τρόπο» την ελληνικότητά σου, μπορούμε να διαπραγματευτούμε την ένταξή σου σε κάποιο ράτσα κάποιου είδους του ζωικού βασιλείου που είναι πατενταρισμένο και κατοχυρωμένο διεθνώς ως ελληνικό. Π.χ. του σκύλου: ελληνικός ποιμενικός. Έχω όμως ισχυρή την πεποίθηση ότι δεν θα βρεθεί ελληνική ράτσα ζώου της οποίας θα εκπληρώνεις τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές. Είναι σκληρό το ζωικό βασίλειο Ηλία.

ΥΣ. Διάλεξα αυτό τον τίτλο στην ανάρτηση, παρότι ξέρω ότι έχει «πολυφορεθεί» και δεν θα «τσιμπήσει» επισκεψιμότητα (μέχρι εκεί μου «κόβει»…), γιατί δεν διαθέτω το ταλέντο και την ευφυΐα της εγχώριας πνευματικής ελίτ. Δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις και να κάνεις επιτυχία. Πρέπει κανείς να είναι εξοικειωμένος με την ιδέα της ήττας και με την ήττα αυτή καθαυτή.


error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!!