Αθανασία

Μιλάω πάντα για την Αθανασία του Ήλιου και των Θεών, το αείζωον πυρ, για την διαρκή επιστροφή στην τάξη του Λόγου, στην Αρμονία.

Η αιωνιότητα είναι μια χριστιανική σημασία (μη νόημα) και δεν την χρησιμοποιώ για ευνόητους λόγους.

Η Hannah Arendt, αυτή η σπουδαία («Ελληνίδα») Γερμανοεβραία φιλόσοφος, είπε πως οι Έλληνες Θεοί δεν είναι αιώνιοι αλλά αθάνατοι. Ήξερε πολύ καλά τι έλεγε. Καθόλου τυχαίο το ότι κατέληξε αποσυνάγωγος. Κυνηγημένη από την Μοσάντ (εβραϊκά: הַמוֹסָד, προφέρεται: [ha moˈsad]) (α) και τους φαρισαίους του σιωνισμού. «Η κοινοτοπία του κακού» έβαλε βαρύ θεμέλιο στον αγώνα ενάντια στην οντολογία του κακού και εν τέλει  στην οντολογία κάθε εξουσίας.

Οι Έλληνες πάντα είμαστε.. είμαστε δεδομένοι. Η ζωή είναι κατάφαση, είναι αυτάρκης και στην αθανασία της και στην θνητότητά της. Είναι το ΕΙΝΑΙ και δεν μας ενδιαφέρει τι είναι αυτό το ΕΙΝΑΙ. Δεν μας ενδιαφέρει το «βάθος» του κόσμου. Είμαστε εξωφρενικά ζωικοί (Υλοζωιστές) και «επιφανειακοί». Η Ελληνική Κοσμοθέαση είναι γνώση του πέρατος, του βροτού. (β) Κανένα ιδεολόγημα αιωνιότητας δεν μπορεί να αποκρύψει αυτή την αλήθεια. Κανένας πλατωνικός ή αριστοτελικός κ.ά. χριστιανισμός, ισλαμισμός κ.ά. βαρβαρικοί μονοθεϊσμοί  (θρησκευτικοί & πολιτικοί) δεν μπορεί (μπορούν) να μιλήσει (μιλήσουν) «την γλώσσα του Θεού». Το «αγαθό» θα μπαίνει (εισέρχεται) στην κατάσταση του θνητού, στην ανθρώπινη κατάσταση, πάντα σε πολλαπλότητα, γεμάτο αντιθέσεις και αντιφάσεις, ποτέ ως ΕΝ.

Κάθε καταβύθιση στα μύχια της ψυχής είναι η περιπέτεια ενός ανθρώπου που επιθυμεί με ερωτική (ζωική) μανία την ένωση με το ΠΑΝ (ή το ΕΝ). Τούτη η ένωση ποτέ δεν επισυμβαίνει και γι΄ αυτό η θνητότητα είναι (για μας τους Έλληνες) αγώνας για ελευθερία και όχι «η πτώση» στον κόσμο του φθαρτού.

Κανένα επέκεινα δεν μας τρομάζει, καμία ελπίδα δεν μας κρατάει ζωντανούς.

Ο κόσμος είναι ΕΝ. Η μη πλήρης κατανόησή του (παν) δεν είναι μέρος του προβλήματος.

Βάλε τώρα με το νου σου αυτός ο απατεώνας Τζίφρας και ο εσμός του ΣΥΡΙΖΑ με την ελπίδα που έρχεται (η ελπίδα θα φτάσει, η ελπίδα έφτασε..) σε ποια ζοφερή θρησκευτική σέχτα ανήκουν.. Βάλε με το νου σου τι είδος είναι όλο αυτό το κοπάδι. Βάλε με το νου σου που οδεύει το ανθρώπινο γένος και θα τρελαθείς ή θα λευτερωθείς από όλες τις δεισιδαιμονίες και τα πάθη.


(α) Μοσάντ: Η Μοσάντ (εβραϊκά: הַמוֹסָד, προφέρεται: [ha moˈsad], αραβικά: الموساد, που σημάινει «το Ινστιτούτο»), επισήμως Ινστιτούτο Πληροφοριών και Ειδικών Αποστολών (εβραϊκά: המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים, προφέρεται: Ha-Mossad le-Modi’in ule-Tafkidim Meyuhadim, αραβικά: الموساد للاستخبارات والمهام الخاصة, προφέρεται: al-Mōsād lil-Istikhbārāt wal-Mahāmm al-Khāṣṣah), είναι η κύρια οργάνωση συγκέντρωσης και ανάλυσης πληροφοριών του Ισραήλ. Επίσης έχει παραστρατιωτικές (συμπεριλαμβανομένων και πολιτικών δολοφονιών) και αντιτρομοκρατικές αρμοδιότητες.

(β) βροτός και βρατός: θνητός, ο μη αθάνατος, ο μη θεϊκός, λέξη που συνήθως χρησιμοποιείτο σε αντιδιαστολή προς το θεϊκό στοιχείο.

Αθανασία

 

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!!