Είμαι…

Warum Kleinbürger nie Zyniker sind: der Glaube an die Existenz und Praktikabilität von allgemein akzeptierten moralischen Regeln gibt ihnen ein Gefühl zusätzlicher Sicherheit. * – Panajotis Kondylis, GEDANKEN UND SPRÜCHE

Ο μικροαστός δεν είναι (κάποιος) άνθρωπος αλλά ένα υποείδος, πολύ ειδικό, σ΄ αυτό το (μεγάλο) είδος του Ανθρωπίδα που κατά (διαβολική) σύμβαση ανήκει στο γένος των ανώτερων θηλαστικών.  Δεν είναι επίσης τάξη κοινωνική όπως θα έλεγε ένας άθλιος μαρξολόγος ή όπως οραματίστηκε το νέο Ρωμαϊκό μεγαλείο ο Benito.

Οι Μεγάλοι Πίθηκοι, από αξιοπρέπεια και μόνο, δεν θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν τον μικρόφαλλο αστό στο είδος τους μα ούτε και τον άνθρωπο εν γένει.. Ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο στον πλανήτη και τον κόσμο τούτο από τον χώρο που καταλαμβάνει και συνεχώς επεκτείνει και επεκτείνεται εντός του, σε βάρος της βιοποικιλότητας και εχθρευόμενος καθετί στον κόσμο αυτό. Καταστρέφοντας καθετί, μόνο καταστρέφοντας, δεν μπορεί να υπάρξει άνθρωπος.. Κόσμος, μπορεί να υπάρξει και θα υπάρχει στους αιώνες των αιώνων.

Ο Άνθρωπος, ως ανθρωπότητα αλλά και ως ύπαρξη, απλά πιάνει χώρο. Τον χρόνο που καταλαμβάνει τον ονόμασε Ιστορία. Αν αντικρίσει κανείς την απειρότητα του κόσμου, ως νοητό και νοούμενο σχεδόν τίποτα (μηδέν), δηλαδή ως το ΕΝ που το Ελληνικό Κοσμοείδωλο εικονίζει και εικονίζεται σ΄ αυτό, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι είμαστε (ως άνθρωποι) ένα (ή πολλά, που είναι το σύνηθες) από αυτό το ακριβώς ή περίπου τίποτα (μηδέν).

Το ΜΗΔΕΝ, ο νεωτερικός άνθρωπος, που τόσο αγάπησε να μισεί και μίσησε όσους το αγάπησαν, ο μετά-νεωτερικός το έκανε σημαία ευκαιρίας με δύο όψεις. Από την μια οι μηδενιστές και από την άλλη οι διώκτες τους. Μηδενιστές και «αντί»-μηδενιστές παίζουν την ίδια ακριβώς φαρσοκωμωδία..

Στον 21ο μπήκαμε με μια «Ελληνική Ολυμπιάδα» και οι τζιφραίοι, στο εγχώριο προτεκτοράτο, μας μπήκαν με «παλλόμενα πέη».

Είμαι Άνθρωπος, κι αυτό είναι επαρκές για να συμμετάσχω σε κάθε διαλεκτική.. Ως Άνθρωπος, είμαι η διαλεκτική. Αλλά, οι μικροαστοί δεν με παίζουν.

Όποια κριτική και να κάνει κανείς στο υπάρχον θα παραμένει μοιραία ένας γελωτοποιός χωρίς βασιλιά, ένας pagliaccio χωρίς βραβείο.

Αν η ανθρωπότητα είναι καταδικασμένη να καταστραφεί ήρθε ο καιρός να το αποδείξει.

Είμαι αυτό που είμαι

και σου λέω ευθαρσώς

να πας να γαμηθείς (ευχή)

Ω άνθρωπε..

Είμαι πολύ μεγάλος για να χωρέσω στον κόσμο σου και πολύ μικρός για να χωρέσω τη ματαιοδοξία σου.  >  ©  Ἀγαθοδαίμων

Υ.Σ. Μικροαστέ, μην σκοτώσεις τον φασίστα που έχεις μέσα και έξω σου. Είναι υπερβολικά δύσκολο για ΄σενα.. Προσπάθησε να νεκρώσεις τον «Γερμανό» και μην δίνεις χώρο και (πολύ) χρόνο στην «Γαλλίδα» ερωμένη σου.

> art-io.eu


* Γιατί οι μικροαστοί δεν είναι ποτέ κυνικοί: η πίστη στην ύπαρξη και τη σκοπιμότητα  των γενικώς αποδεκτών ηθικών κανόνων τους παρέχει την αίσθηση της πρόσθετης ασφάλειας.  > Παναγιώτης Κονδύλης, Στοχασμοί & Αποφθέγματα

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!!